Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Venturi jako satelitní tým Mercedesu?

Venturi jako satelitní tým Mercedesu?

Rodinný podnik z toho ale nebude

Mercedes se intenzivně připravuje na vstup do formule E. Počínaje sezonou 2019/20 v ní bude nastupovat pod značkou svých elektromobilů EQ. Jako předvoj vysílá svého osvědčeného spolupracovníka, tým HWA.

Momentálně jsme to my, kdo neseme prapor a připravujeme cestu, zatím ještě s pohonnou jednotkou od Venturi. Po nás přijde Mercedes,“ prohlásil šéf HWA Ulrich Fritz. Neznamená to však, že by stáj z Affalterbachu po ročním účinkování z formule E zmizela. „Stejně jako v DTM chceme být těmi, kteří budou vozy připravovat a nasazovat,“ uvedl Fritz. Mercedes s tím to řešením, odpovídajícím fungování podobného vztahu mezi Audi a Abtem, víceméně počítá.

Co bude s Venturi v příštích letech, opravdu netuším. Zůstane výrobcem nebo se naopak stane zákazníkem? S tím se obraťte na Susie,“ podotkl s úsměvem Fritz. Narážel na tak na skutečnost, že v čele monacké ekipy stojí choť Tota Wolffa. Naskýtá se tudíž logická myšlenka, že Venturi by mohlo být „juniorkou“ Mercedesu.

Podle Fritze však rozhodně nemůže jít o nějaký rodinný podnik: „Každému, kdo ví, jak to v moderním koncernu chodí, je jasné, že takové věci neprobírají manželé u oběda. Samozřejmě je Susie v určité výhodě, protože s Totem mluví jistě častěji než jiní. Všechno ale nakonec musí odpovídat přesně vymezenému právnímu a ekonomickému rámci.