Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

V Hongkongu musel sdělit vítězi, že nevyhrál

V Hongkongu musel sdělit vítězi, že nevyhrál

McNish bilancuje první rok v čele továrního Audi

Allan McNish má za sebou první sezonu ve funkci šéfa tovární ekipy Audi ve formuli E. Jak je s ní trojnásobný vítěz čtyřiadvacetihodinovky v Le Mansu spokojený?

Bohužel se přihodily věci, které neměly,“ svěřil se v rozhovoru pro německý Auto Bild motorsport. „Nakonec jsem ale šťastný z toho, jako to dopadlo.“ Není divu, hned na první pokus dovedl stáj k vítězství v klasifikaci týmů. Navzdory tomu, že první polovina seriálu byla hotovou katastrofou a řada technických problémů nejspíše stála Lucase di Grassiho obhajobu titulu.

Nejvíce mě mrzí diskvalifikace v Hongkongu,“ vrátil se McNish k aféře v úvodní e-prix, kdy Daniel Abt přišel o první místo kvůli nepředpisové nálepce na voze. „Sedli jsme si a všechno do detailu probrali. Ne proto, abychom ostouzeli viníka. Chybu může udělat každý, je to lidské. Špatné ale je, když se pravidelně opakuje. Sdělit Danielovi, že musí vrátit trofej, patřilo k nejhorším úkolům v mém dosavadním životě. Bez nadsázky. Nestačilo říci, že se omlouváme. Slíbil jsem mu, že určitě znovu vyhraje. Stalo se tak v Mexiku a proto je tento závod pro mě jedním z letošních vrcholů.

 

Audi kralovalo druhému poločasu čtvrtého ročníku šampionátu

 

Šampionát se pomalu mění v německý přebor s mezinárodní účastí. K Audi v příštích letech přibydou BMW, Porsche a Mercedes. „Musíme se na jejich příchod připravit a postupně vybudovat odpovídající struktury. Po technické stránce jsou ovšem naše možnosti kvůli přísným předpisům značně omezeny. Takže vše budou zase rozhodovat lidé,“ prohlásil expilot F1, jehož krevní tlak a tepovou frekvenci měli diváci televizních přenosů možnost pravidelně sledovat. „Porážet je ale třeba všechny. Co myslíte, že by mně v továrně řekli, kdybych se vrátil ze závodů a oznámil jim, že jsme skončili pátí, ale nejlepší z Němců?