Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel měl strach, zda vydrží pneumatiky

Vettel měl strach, zda vydrží pneumatiky

Ferrari: Porazili jsme se sami

Ferrari zopakovalo umístění z kvalifikace, což je v jeho případě jednoznačný neúspěch. Naděje svitla jen v úvodu, kdy se Vettel ve velkém stylu probil před Verstappena.

Špatně načasovaná zastávka ho však zapikolovala za Péreze a umožnila Nizozemci vzít si svoji pozici zpět. Zda by ovšem i za optimálního průběhu měl Vettel na Hamiltona, je sporné.

 

Sebastian Vettel doplatil na nepovedenou zastávku

 

Prostě jsme nebyli dost rychlí a v závodě nedokázali udržet tempo,“ konstatoval Sebastian Vettel (3. místo). „Chtěli jsme od začátku útočit, ale nevycházelo nám to. Potom to bylo hodně obtížné, protože jsem měl obuté jiné pneumatiky než ostatní. Nebyl jsem si jistý, zda vydrží až do konce. Ale další výměna nepřicházela v úvahu, stála by nás příliš času. Už před víkendem jsem tvrdil, že se můžeme porazit jen sami. Mám nepříjemné tušení, že právě to se stalo.“

 

Räikkönenovi se závod moc nelíbil

 

Kimiho Räikkönena (5. místo) noční velká cena příliš nenadchla: „Auto bylo opravdu dobré, ale většinu doby jsem za někým trčel a nebylo v mých silách ho předjet. Domnívám se, že se nacházíme v té části sezony, kdy na některém okruhu se více daří jednomu týmu a na následujícím zase druhému. Mezi námi a Mercedesem je skutečně minimální rozdíl. Dnešní odstupy v cíli nejsou v tomto ohledu směrodatné.