Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Massovým partnerem ve Venturi bude Mortara

Massovým partnerem ve Venturi bude Mortara

Monacký tým opouští Němec Engel

Další tým formule E uzavřel svoji soupisku pro příští ročník. Už před časem ulovila monacká stáj Venturi opravdu velkou rybu – bývalou hvězdu F1 Felipeho Massu. Nyní oznámila, že jeho kolegou bude stávající pilot Edoardo Mortara.

Znamená to, že kufry balí Maro Engel. Pro Mortaru je to dobrá zpráva, protože s odchodem Mercedesu z DTM přišel o jeden ze svých zdrojů obživy. Nyní se hodlá plně soustředit na elektrickou formuli. Jeho premiérová sezona nebyla, i kvůli dvěma absencím, zapříčiněným právě angažmá v DTM, právě bůhvíjaká. Celkově skončil až třináctý, nejlepším dílčím umístěním bylo druhé místo hned v úvodním podniku v Hongkongu.

 

Susie Wolffová dala dohromady ambiciózní jezdeckou sestavu

 

Podle nové šéfky ekipy Susie Wolffové šlo o logickou volbu. „Potřebovali jsme mít vedle Felipeho někoho, kdo má s těmito závody zkušenosti. Znala jsem Eda z jeho působení v DTM a vysoko si cením jeho schopností. V minulosti to neměl jednoduché, protože formule E nebyla hlavním předmětem jeho zájmu. To se teď změní.“ Wolffová současně prozradila, že Mortara měl „lukrativní nabídky“ jít jinam, ale nakonec se rozhodl zůstat.