Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Schumacher: "Sezona pro nás začíná až tady."

Schumacher: "Sezona pro nás začíná až tady."

Úřadující mistr světa by v Malajsii rád uspěl

Michael Schumacher by možná nejradši zapomněl na úvodní podnik sezony v Austrálii, kde jej zaskočil prudký déšť v kvalifikaci a závod nedokončil po kolizi s Heidfeldem. Nyní doufá, že právě v Malajsii může prolomit smůlu.

"Sezona pro nás začíná až tady," uvedl Schumacher. "Uvidíme, co zde budeme moci dokázat - Renault a McLaren budou našimi hlavními soupeři. Co jsme viděli v Austrálii je jedna věc, co nás čeká zde bude něco jiného a opět to bude naprosto odlišné v Bahrajnu (následující GP). Bude to trvat přibližně tři nebo čtyři velké ceny, než si dokážeme udělat přesný obrázek o tom, jak na tom kdo je."

Ferrari stále nasazuje modifikovanou verzi loňského vozu s označením F2004M, protože celý ročník se skládá z devatenácti závodů a ani pozdější uvedení nového modelu nemusí znamenat pohromu, zvláště pokud bude dostatečně konkurenceschopný.

"S novým vozem budeme lepší, ale nejdřív je potřeba zjistit, jaká je situace. Šance tu je (F2005 dorazí do Bahrajnu). Zkusíme to, ale určitě bude velmi důležité testování v následujících dnech a týdnech. Cítím se velmi klidně ohledně toho, jak věci postupují. Máme zde 19 závodů a za námi je teprve jeden. Celkově mám ze všeho velmi dobrý pocit a teď musíme hlavně sledovat jaké bude počasí a jak jsou všichni konkurenceschopní," pokračoval Schumacher.

Malajsie znamená naprosto odlišné podmínky oproti Austrálii, například jen teploty přesahující 30 stupňů budou tvrdou zkouškou jezdců i techniky. Úřadující šampion, který je považován za jednoho z nejlépe fyzicky připravených sportovců světa nemá obavy o sebe, spíše se zaměřuje na vůz. "Je zde obrovské horko. Samozřejmě, že to na nás klade velké požadavky. Ale může to být prostě jen rozdílná zkušenost, jiné požadavky na pneumatiky, vysoká teplota. Doposud jsme testovali pouze za chladného počasí, takže nás čeká první test ve skutečném horku."

V loňském roce Schumacher vytěžil z prvních třinácti velkých cen rovných dvanáct vítězství a bude zajímavé sledovat, jak se letos vypořádá s novou výzvou.