Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Kubica ví, že nemá vůz jako Russell

Kubica ví, že nemá vůz jako Russell

Něco je špatně

Robert Kubica je přesvědčen, že nemá k dispozici ani tak dobrý vůz, jako jeho týmový kolega. V Austrálii si zaostávání za Georgem Russellem vysvětloval horším nastavením vozu i poškozením podlahy. Chyba se ale nejspíš udělala při konstrukci šasi.

"V Austrálii jsme s Georgem zvolili odlišná nastavení a viděli rozdíly v chování vozů," začal po bahrajnských trénincích vysvětlovat polský jezdec. "Tady jsme vyjeli se stejným nastavením a charakteristiky vozů byly přesto rozdílné. V Austrálii jsem si myslel, že to může způsobovat i poškození podlahy, plus rozdíly v nastavení, ale tady jsme už v prvním tréninku dostali jinou odpověď.

Je zřejmé, že jezdíme ve dvou odlišných vozech, ačkoli nastavení je stejné. Musíme najít příčinu. V datech to jasně vidíme, nyní to potřebujeme pochopit a přijít s řešením. Se stejným nastavením máme dva odlišné vozy. Po Austrálii jsem si myslel, že příčinou je poškození podlahy, ale ta je již opravena a vozy jsme dali do základního nastavení, jenže se chovají velmi odlišně. Možná je to něco v aerodynamice, což pak ovlivňuje chování vozu. Musíme hledat.

Teď to mám hodně těžké. Když provedu změny v nastavení, aby se vůz ovládal lépe, tak se tím vzdám dalšího přítlaku a jsem prostě pomalý, rychlostní potenciál jde dolů. Když to vrátím, vůz se nedá řídit, nedá se s ním jezdit na limitu."

Russell potvrzuje, že si Kubica nevymýšlí: "Momentálně je o dost pomalejší a vím, že rozdíl mezi námi nemůže být tak velký. Myslím, že tam je nějaký problém. Ale i když se ho podaří odstranit, stále budeme nejpomalejší."

Ve včerejším druhém tréninku byl Russell o tři sekundy pomalejší než Sebastian Vettel, Kubica někde ztratil ještě celou další sekundu.