Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Wolff by mohl přeběhnout na druhou stranu

Wolff by mohl přeběhnout na druhou stranu

Šéf Mercedesu prý koketuje s přestupem k Liberty Media

Blog RaceFans přišel s informací, že formule 1 by mohla mít od roku 2021 nového ředitele. Kandidátem na tento post prý není nikdo jiný než Toto Wolff.

Bossovi týmu Mercedes končí po sezoně 2020 smlouva a proslýchá se, že příliš netouží po jejím prodloužení. Důvody jsou dva. Jednak se zavedením jiných pravidel může dosavadní nadvláda trojcípé hvězdy ve F1 rychle vzít zasvé, jednak si příliš nerozumí s novým šéfem koncernu Daimler Olou Källeniusem. Švéd nahradí za pár týdnů na tomto postu Dietera Zetscheho, který Wolffa naopak mocně podporoval. 

Chase Carey prý má Wolffovi podstoupit některé svoje výkonné pravomoci

Blíže nejmenovaný zdroj potvrdil, že rakouský manažer vážně zvažuje přechod do služeb Liberty Media. Znamenalo by to současně, že by se musel zbavit třicetiprocentního majetkového podílu v týmu. Tato eventualita je však smluvně ošetřena opcí Mercedesu na jeho zpětný odkup.

Co by Wolff pro vlastníka práv na F1 dělal, je doposud nejasné. Spekuluje se, že může převzít dosavadní výkonné pravomoci Chaseho Careyho, který by ovšem formálně i nadále vedl byznys. Stejně tak je ve hvězdách, co by tato konstelace znamenala pro postavení Rosse Brawna, jenž by se stal poněkud přebytečným.

Mluvčí F1 se k těmto dohadům odmítl jakkoliv vyjádřit.