Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vy jste se zbláznili - Schumacher bez závodu doma?

Vy jste se zbláznili - Schumacher bez závodu doma?

Přijde F1 o šanci opět prorazit v Německu?

Se sledovaností F1 v Německu to jde od ukončení kariéry Michaela Schumachera od desíti k pěti. Nic nepomáhá dominance týmu německého Mercedesu se sídlem v Anglii, nic nepomohl ani úspěch Nika Rosberga, syna finského závodníka odchovaného v Monaku, který navíc ukončil kariéru okamžitě po zisku titulu. Ani Sebastian Vettel ve Ferrari nestačí na to, aby se tribuny zaplnily alespoň jednou ročně.

Nürburgring již z kalendáře vypadl před lety a osud Hockenheimringu visí na vlásku. Obnovení VC Nizozemska je pro něj špatnou zprávou, fanoušků Maxe Verstappena na jeho tribunách by příští rok ubylo. Už prodloužení starého kontraktu o letošní závod přitom umožnil pouze Mercedes. Ten si loni na poslední chvíli řekl, že zkusí, co se dá marketingově vytřískat ze sponzorování závodu, ale to je pouze jednorázová záležitost.

Jednoduchý vzorec vyškrtnutí závodu z kalendáře ale opět narušuje Schumacher, tentokrát Mick. Mohly by být příští rok tribuny plné německých fanoušků? A nebyla by ostuda, mít ve F1 syna Michaela Schumachera a nemít závod v Německu?

"Problémem je, že když ukončíte kontrakt, tak se do kalendáře F1 jen velmi těžko vrátíte. Náklady budou ještě vyšší," řekl o temném scénáři VC Německa Georg Seiler, ředitel Hockenheimringu. „Ale jsem přesvědčen, že pokud Mick Schumacher bude ve formuli 1, musí se jet velká cena v Německu. Nevylučujeme podpis smlouvy, ale je nemožné, abychom podepsali smlouvu, která by znamenala finanční ztrátu."

Nepříjemnou souhrou okolností nebude Schumacher součástí víkendu letošní velké ceny Německa ani jako závodník, neboť zrovna v Německu F1 doprovázejí jiné série a F2 má pauzu.

"Přitom jsme na to kompetentní osoby upozorňovali. Mluvili jsme s nimi o tom poté, co se na našem okruhu stal šampionem F3, i když bylo oznámeno, že letos bude závodit ve F2. Tlačili jsme na ně, snažili jsme se je přesvědčit, a když byl zveřejněn kalendář F2, byli jsme moc zklamaní. Víme, že se s tím Liberty Media pokoušela něco udělat, ale asi si příliš pozdě uvědomila, jak důležitý je Mick pro Německo," postěžoval si Seiler.