Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Na nová pravidla si ještě počkáme

Na nová pravidla si ještě počkáme

Týmy odsouhlasily posun termínu na konec října

Pravidla formule 1 pro rok 2021 a následující sezony budou zveřejněna až v říjnu tohoto roku. Týmy se na tom dohodly na čtvrteční pařížské schůzce. Světová rada motoristického sportu tak může dnes posun termínu oficiálně posvětit.

Jednání se kromě představitelů FIA, Liberty Media a šéfů stájí zúčastnili i zástupci jezdců - Lewis Hamilton, Nico Hülkenberg a expilot F1 Alexander Wurz. Přítomni byli rovněž techničtí ředitelé jednotlivých ekip a lidé od Pirelli.

Diskuse byla zřejmě náročná a vzrušená. Ke sjednocení názorů došlo až v pozdních večerních hodinách. „Bylo jednomyslně schváleno, že prezentace technického, sportovního a finančního předpisu se přesouvá na konec října 2019,“ praví se v médiím poskytnutém komuniké.

Prezidenta FIA Jeana Todta a šéfa formule 1 Chaseho Careyho čekají hektické měsíce

Současně se v něm lze dočíst, že základní principy jsou sice již pevně dány, ale „v zájmu F1“ bude poskytnut další časový prostor pro vylepšení a konzultace.

Vypadá to, že výše uvedená formulace zřejmě ukonejšila obavy Renaultu a McLarenu, žádajících záruky, že se s fundamentální osnovou plánovaných změn už nebude hýbat.