Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Titul byl blízko, cítí Buemi

Titul byl blízko, cítí Buemi

Švýcar lituje problémů z úvodu sezony

Právě skončená pátá sezona Formule E se pro Sébastiena Buemiho zprvu nevyvíjela vůbec dobře. Pilot Nissanu si během její první poloviny vybral pořádnou porci smůly, když například havaroval z 1. místa v Santiagu nebo odstoupil v Mexico City poté, co jeho vozu došla kolo před cílem energie.

Se Švýcarem to nevypadalo nejlépe ještě ani po dubnové ePrix Paříže, po níž figuroval v průběžném pořadí až na 13. místě. Nepříznivou situaci se ale šampionovi ze sezony 2015/2016 podařilo nakonec zvrátit. V posledních čtyřech podnicích si totiž pokaždé připsal umístění na stupních vítězů a v prvním závodě v New Yorku dokonce ukončil svůj dvouletý vítězný půst. Díky tomu se dokázal v konečném pořadí vyšplhat až na 2. místo, přičemž za šampionem Vergnem zaostal o 17 bodů.

Po skončení sezony Buemi lituje svého problematického vstupu do ní a věří, že kdyby jej potkalo méně nesnází, mohl být dvojnásobným šampionem on. 

Buemi věří, že při troše štěstí mohl titul získat on

Jsem trochu zklamaný kvůli všem těm odstoupením, která mě potkala. Když se podíváte na můj kvalifikační průměr, je zdaleka nejlepší. Vezmeme-li v úvahu všechny potíže, které jsme měli, cítím, že jsem mohl zcela jasně útočit na titul. Mít o jeden problém méně, mohlo to stačit na vítězství. Ale to je motorsport a musíte to přijmout,“ říká dvojnásobný vítěz závodu 24 hodin Le Mansu.

Z hlediska získaných titulů je po nedělním závodě nejúspěšnějším pilotem historie šampionátu novopečený dvojnásobný šampion Vergne. Pokud jde ale o počet vítězství, vévodí stále této statistice právě Buemi. Bývalý pilot Toro Rosso ve F1 vede s celkovými 13 triumfy před Di Grassim (10) a Birdem s Vergnem (oba 8).