Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Šestnáct dní, o nichž Kimi nic neví

Šestnáct dní, o nichž Kimi nic neví

Räikkönen se rozpovídal o svých eskapádách

Kimi Räikkönen poskytl exkluzivní rozhovor webu motorsport-total.com. Řeč přitom přišla i na knihu, kterou před časem Iceman vydal společně s novinářem Karim Hotakainenem.

Mimochodem, publikace s názvem Neznámý Kimi Räikkönen si vysloužila pověst jedné z nejhorších biografií osobností F1. Podle kritiků na tom nese hlavní díl viny Hotakainen, jenž nikdy neměl s motoristickým sportem nic společného a je to bohužel znát.

Protagonista mu navíc při závěrečné redakci moc nepomohl. „Normálně knihy vůbec nečtu. Připomínají mně školu. V ní jsem byl donucen jich pár přelouskat, ale pochybuji, že jsem nějakou dočetl do konce. Připadaly mně strašně nudné. Tuto knížku jsem nicméně zdolal celou. Večer před jejím slavnostním křtem. Nějaké pasáže jsem viděl už předtím, ale všechno pohromadě až tehdy,“ přiznal se Kimi, který tak už do jejího obsahu nijak zasáhnout nemohl.

 

U Lotusu Räikkönen zakotvil po ukončení svého výletu do světa rallye

 

Prý nic neskrýval (Hotakainen se ale na spoustu zajímavých věcí vůbec nezeptal): „Možná jsem si nechal pro sebe nějaké maličkosti. Neměli jsme v úmyslu vyvolat skandál. Nicméně nebylo téma, o němž bych odmítl hovořit. Byl jsem maximálně otevřený.

V kapitole Šestnáct dní tak popisuje, jak byl po uvedenou dobu mezi VC Bahrajnu a Španělska 2013 prakticky neustále „v lihu“. „O tom by měli vypravovat jiní,“ jal se ošívat finský veterán. „Já si to zase tak moc nepamatuji. Prostě jsme křižovali Evropu a trochu jsme se pobavili. Nebylo to poprvé a přišlo mně to jako úplně normální.

K témuž roku se váže další historka. Ve čtvrtek před VC Belgie ve Spa-Francorchampsu omluvil tým Lotus, za který exmistr světa tenkrát jezdil, Räikkönena z tiskové konference. Oficiálně kvůli náhlé nevolnosti. Očití svědkové však tvrdí, že Kimi se sotva držel na nohou z úplně jiného důvodu…

Hele, je to možné. Ale přesně si to už nevybavuju,“ vyjádřil se po letech k případu jeho hlavní protagonista.

 

V oněch letech jenom neholdoval alkoholu, ale také vyhrál dvě velké ceny

 

Také prý v tomto období vesele pokuřoval na veřejnosti a zapálil si dokonce i na týmovém mítinku. Měl to být svérázný protest proti šéfovi stáje Gerardu Lópezovi, který mu nepořádně vyplácel gáži.

Netvrdím s určitostí, že to bylo zrovna na mítinku. Když jsem byl mladší, kouřil jsem. Teď už dlouho ne. Když o tom tak přemýšlím, tak na poradě jsem nehulil nikdy. Ale v motorhomu, na jeho terase, mockrát. Obvykle s Lópezem… Jemu to vůbec nevadilo. Aspoň mně nikdy nic nevyčítal,“ prohlásil s odzbrojující otevřeností Räikkönen.