Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Venturi se stává klientem Mercedesu

Venturi se stává klientem Mercedesu

Massa pokračuje ve formuli E

Monacká stáj Venturi oficiálně potvrdila, že od příští sezony formule E bude zákaznickým týmem Mercedesu. Dochází tím i k zajímavé personální unii, protože v čele Venturi stojí manželka ředitele sportovního oddělení Mercedesu Susie Wolffová.

Od okamžiku, kdy jsem sem přišla, bylo jasné, kam směřujeme,“ netají se šéfka tím, že šlo o dlouhodobý záměr. Venturi od Mercedesu dostane kompletní pohonné ústrojí a kromě toho také chladicí systém, zavěšení zadních kol, tlumiče, software, palubní elektroniku a další komponenty, vyvinuté v Mercedes AMG High Performance Powertrains (HPP) v britském Brixworthu. 

Felipe Massa začne svoji druhou sezonu ve formuli E

Jsme malá organizace, ale nemyslím si, že by to bylo v přímé úměře k naší konkurenceschopnosti,“ podotýká Wolffová. „Jenže pokud chceme soupeřit hned s několika světovými automobilkami, musíme s některým výrobcem spolupracovat. Díky mým kontaktům a Gildově (Gildo Pastor, zakladatel Venturi) strategii padla volba na Mercedes. Nyní je naším úkolem připravit vozy během testů tak, abychom obstáli už v úvodním závodě. Na prvním místě jsou výkon a spolehlivost.

Jezdecká sestava se nemění, nadále ji budou tvořit Felipe Massa a Edoardo Mortara.