Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ferrari ztratilo výkon, míní Hamilton

Ferrari ztratilo výkon, míní Hamilton

Povedlo se ucpat správnou mezeru v pravidlech?

Lewis Hamilton si všiml, že v Austinu najednou Ferrari není na rovinkách tak rychlé, jak bylo od letní přestávky na všech typech okruhů. Možná i kvůli tomu po dlouhém čase nevyhrálo kvalifikaci.

"Je to zajímavé. Zdá se, že přišli o část výkonu," okomentoval výkon Ferrari úřadující šampion. "Jsem zvědavý, jak to půjde dál, jak se to projeví v závodě."

Co Hamilton trošku naznačil, to řekl Toto Wolff téměř naplno. Mezi víkendy VC Mexika a VC USA podepsal ředitel závodů F1 novou technickou direktivu, která by se měla týkat pohonných jednotek. Nic nového se v ní prý nepíše, pouze je napsána jasněji a nechává méně prostoru pro kreativní výklad. Technické direktivy jsou podřízeny technickým předpisům a jejich nejčastějším účelem je určovat jejich správný a přesný význam. Na rozdíl od nich nemusejí být schvalovány týmy, jsou plně v kompetenci FIA.

"Evidentně jsou zde na rovinkách menší rozdíly mezi prvními třemi týmy," řekl Wolff v Texasu. "Ale nemohu říci, že je to následek něčeho konkrétního. Prostě je tu fakt, že jsme od července poprvé na pole position, poprvé od Hockenheimu. Podle mě je velmi dobré, že FIA ​​vydala technickou direktivu, která díky přesné formulaci vyjasnila situaci. Nicméně jedná se o standardní proces, není to poprvé, patří to mezi úkoly FIA."