Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sauberův souhlas byl klíčový

Sauberův souhlas byl klíčový

Zakladatel týmu posvětil přejmenování na Alfu Romeo

Šéf Alfy Romeo ve F1 Fréderic Vasseur nyní prozradil, že zakladatel týmu Peter Sauber nehrál při jeho transformaci aktivní roli. Jeho slovo přesto mělo rozhodující váhu.

Když se jednání s Alfou rozbíhala, byl starý pán prvním, koho Vasseur o nich informoval. „Peterova reakce byla pro mě velmi důležitá. Řekl mně: Pokud si myslíš, že je to pro stáj užitečný krok, pak ho udělej a já tě podpořím,“ zavzpomínal. „Diskuse potom ještě dlouho pokračovaly, ale my jsme si byli mnohem jistější v kramflecích, protože jsme věděli, že uvnitř firmy nenarazíme na odpor. Spojení s Alfou je dlouhodobou záležitostí, chceme společně něčeho dosáhnout.

Na minulé časy upomíná už jen písmeno C v názvu monopostu, odkazující na jméno Sauberovy manželky Christiane. 

Fréderic Vasseur nemohl být hlavně s druhou polovinou sezony spokojený

Vasseur rovněž kategoricky popřel, že by italský partner měl po nepříliš povedené sezoně a až osmém místě v Poháru konstruktérů zaječí úmysly. „V roce 2018 jsme začínali prakticky od nuly a museli jsme se chovat velmi pragmaticky. Získali jsme tolik bodů, kolik jen bylo možné. Letos tomu bohužel tak nebylo. Několik šanci jsme trestuhodně zahodili. Pozitivní však je, že jsme zrychlili v průměru o 0,7 procenta. Nevypadá to tak, ale je to opravdu hodně,“ zdůraznil Vasseur.