Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nejmladší vítěz v historii šampionátu

Nejmladší vítěz v historii šampionátu

Günther vsadil všechno na jednu kartu

Dnes se mně splnil sen,“ soukal ze sebe přešťastný Max Günther v cíli závodu v Santiagu de Chile. Poté, co ho v Rijádu sesadila z pódia dodatečná penalizace, si to nyní plně vynahradil. Stal se vůbec nejmladším vítězem v historii šampionátu.

Byl to výjimečný výkon,“ pochválil svého svěřence šéf BMW Motorsportu Jens Marquardt. „Je neuvěřitelné, jak mazácky si Max počínal. Triumf si víc než zasloužil. Důležité bylo, že si on i tým uchovali v závěrečné fázi chladnou hlavu. Počítali jsme s tím, že Antonio (Da Costa) bude mít problémy s chlazením, a skutečně k tomu došlo. Díky tomuto správnému odhadu mohl Max realizovat v posledním kole onen fantastický předjížděcí manévr.“ 

Radost nejmladšího vítěze v historii formule E

Ve finiši musel dát Antonio na rovince o něco dříve nohu z plynu. Pomyslel jsem si: Teď nebo nikdy a zkusil jsem to,“ svěřil se dvaadvacetiletý závodník. „Naštěstí to zafungovalo.

Pro BMW to byl po Simsově prvenství v saúdskoarabské metropoli druhý primát v řadě. Jeho zásluhou se vyšplhalo do čela týmové klasifikace. „Dvě vítězství, dvě pole position ve třech závodech – kdo by nebyl spokojený,“ liboval si Marquardt.