Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pirelli odmítá návrat k třináctipalcovým pneumatikám

Pirelli odmítá návrat k třináctipalcovým pneumatikám

Isola: S novými gumami nemáme žádné problémy

Pirelli dalo jasně najevo, že odmítá další diskusi ohledně zavedení osmnáctipalcových pneumatik v sezoně 2021. „Není žádná šance dodatečně se vrátit ke stávajícím třináctipalcovým,“ deklaroval šéf jeho sportovního oddělení Mario Isola. „Vozy budou zcela jinak konstruovány.

Pirelli tratilo nemálo peněz poté, co si týmy postavily hlavu a odmítly akceptovat gumy, připravené pro rok 2020. Letos se tudíž bude jezdit s těmi loňskými. Prostředky vynaložené na vývoj a zkoušky ovšem vylétly oknem. Nic podobného už italský koncern nehodlá připustit. 

Podle Maria Isoly nebudou s osmnáctipalcovými pneumatikami žádné problémy

V roce 2019 jsme absolvovali tři testy. Ohlas na osmnáctipalcové obutí byl veskrze pozitivní. Neočekávám, že by se situace měla nějak dramaticky změnit,“ uvedl Isola. Poprvé se nové pneumatiky ocitly v akci v září na Paul Ricardu, kde byly použity na monopostu Renault. Za dva dny zvládly 213 kol.

Když přicházíte s něčím tak zásadně jiným, očekáváte zákonitě problémy. Na jejich řešení padne obvykle minimálně půlden. My ale neměli vůbec žádné potíže,“ zdůraznil Isola.

Letos „osmnáctky“ začne používat formule 2. Pirelli si od toho slibuje celou řadu důležitých poznatků. Pokračovat bude samozřejmě i testovací program.