Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen otestoval nový Zandvoort

Verstappen otestoval nový Zandvoort

Klopené zatáčky jsou podle něj úžasné

Max Verstappen je prvním závodníkem, jenž ve voze F1 vyzkoušel upravenou podobu okruhu Zandvoort. Změny se mu prý moc líbí a obzvláště pochválil klopené zatáčky Hugenholtzbocht a Arie Luyendijkbocht. Tedy třetí a třináctou zatáčku okruhu ležícího v blízkosti Severního moře.

"Jsem velmi rád, že jsem mohl být prvním člověkem, který se projel na novém Zandvoortu ve voze F1. Je to úžasná trať," řekl nizozemský závodník. "Hlavně třetí zatáčka. To klopení v ní je prostě úžasné. Nečekal jsem, že bude tak velké. Ve voze F1 je to super zážitek. Poslední zatáčka je podobná. Také je výrazně nakloněna a v novém voze a s otevřeným DRS to pro nás bude úžasná výzva."

Verstappen neví, jak se bude na Zandvoortu jezdit s DRS, protože okruh nevyzkoušel v novém voze. To by samozřejmě nebylo fér vůči konkurenci. Místo toho byl použit osm let starý vůz RB8, který byl navíc obut do speciálních demonstračních pneumatik Pirelli.

"Je to náročná trať s několika rychlými zatáčkami a minimem výjezdových zón. Nebude lehké jezdit zde na limitu. Ale to je dobrá věc, přesně tak to máme rádi," uzavřel Verstappen.

Zatáčky v Zandvoortu mají větší klopení než v Indianapolisu, kde se do roku 2007 pořádala VC USA. Foto: Red Bull

Zdroj: FORMULE.cz