Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Gene Haas by to teď mohl zabalit

Gene Haas by to teď mohl zabalit

Grosjean se obává, že tým už neplní svůj účel

Romain Grosjean poukazuje na reálnost hrozby, že Gene Haas přestane svůj tým podporovat a nechá ho na holičkách. Vlastník koncernu Haas Automation zvedl varovný prst už během minulé, velmi nevydařené sezony, přičemž se poukazuje na fakt, že tento rok by měl podepsat novou Concordskou smlouvu. K tomu se nyní přidává rušení závodů a začínající hospodářská krize.

"Ano, jeho slova nemohu brát na lehkou váhu," vyjádřil se Grosjean o majiteli týmu v rozhovoru pro Canal Plus. "Ale aspoň to řekl přímo. Není nic horšího, než když někdo slibuje pokračování v činnosti a pak z ničeho nic zavře krám. Gene to řekl opravdu jasně. Do F1 vstoupil, aby podpořil Haas Automation, svou globálně silnou značku. Jeho vášeň pro motorsport byla druhým důvodem.

Každému musí být jasné, že se sezonou 2019 nemohl být spokojen nikdo z Haasu. Takže mu dokonale rozumím a myslím si, že takhle je to lepší. Mechanici se bojí o budoucnost, ale já věřím, že tým bude pokračovat i v případě, že by Gene skončil. Jistě by ho někdo koupil, je to dobrý tým se šikovnými lidmi a fungujícím obchodním modelem."

Naproti tomu Günther Steiner ve starším rozhovoru pro web Motorsport popřel jakékoliv obavy.

"Když jsem byl s týmem v Melbourne, telefonoval mi a zajímal se, zda je vše v pořádku," řekl šéf týmu. "Podle mě neztratil nic ze svého odhodlání. Chtěl vědět, jak to probíhá a co se děje v týmu. Ten telefonát trval asi 50 minut, takže si opravdu nemyslím, že by nad námi zlomil hůl."

Vydrží Gene Haas dva finančně špatné roky v řadě a upíše se F1 i v těžkých časech?

Zdroj: FORMULE.cz