Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Baku není definitivně ztraceno

Baku není definitivně ztraceno

Pořadatel by chtěl závod zachránit, bude se hledat vhodný termín

Na rozdíl od Monte Carla a Melbourne se Baku svého letošního závodu ještě nevzdalo. Stejně jako další závody ze začátku sezony si vyjednalo odklad na neurčito. Městský závod je v komplikované situaci, protože měsíce předem musí začít s přípravami, aby se pak jeho ulice na jediný víkend staly místem prestižního závodu, po kterém se Baku bude chtít co nejdříve zase vrátit ke svému běžnému životu.

"S pracemi musíme začít dva až tři měsíce předem. A to nemluvím o komerčním aspektu nebo zabezpečení dalších forem zábavy pro návštěvníky. Nedá se to na poslední chvíli. Původně se s přípravou okruhu mělo začít 15. března. Vzhledem k situaci jsme to odložili o týden a pak jsme už věděli, že to nebudeme moci stihnout (do 7. června)," vysvětluje promotér závodu Arif Rahimov.

Díky včasnému rozhodnutí nedošlo k plýtvání penězi, jaké si teď musí vyčítat Melbourne.

"Pár věcí v té době již bylo objednáno, ale všechno to budeme moci použít příští rok nebo ještě letos, pokud se naskytne příležitost. Neudělali jsme ale nic, z čeho by nám vyplynula přímá finanční ztráta," zdůrazňuje Rahimov.

V Ázerbajdžánu se v zimě závodit nedá a pořadatel se bude bránit i pozdnímu podzimnímu termínu, jelikož by mu hrozily prázdné tribuny. Osud letošní VC Ázerbajdžánu tedy závisí na tom, jak dlouho bude země bojovat s novým koronavirem.

"Už jsme měli dubnový i červnový závod. Chceme se přizpůsobit školám. Ale už jsme měli závod i v dubnu, kdy děti chodily do školy, takže je zde také možnost jet mimo prázdninovou sezonu. Víme, že F1 to teď nemá lehké a snažíme se být vstřícní, ale i tak budeme potřebovat dva a půl měsíce na přípravu. Také musíme myslet na to, že lidé nebudou chtít na tribunách mrznout, takže na konci října bychom neprodali vstupenky," vysvětluje promotér.

Baku může mít místo v novém kalendáři, ale potřebuje o tom vědět s velkým předstihem. Foto: Baku GP

Zdroj: FORMULE.cz