Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Zkrácená sezona ve F1 vyjde pěkně draho

Zkrácená sezona ve F1 vyjde pěkně draho

Bude zapotřebí ohromného množství materiálu i lidí

Týmy po skončené nucené přestávce nečeká žádné poklidné lelkování. Extrémně nahuštěná sezona před ně staví nečekané výzvy.

Až se šampionát konečně rozjede, budeme muset nasadit veškeré rezervy. Znamená to mít obrovskou zásobu dílů,“ konstatoval v rozhovoru pro Motorsport Total šéf Alfy Romeo Fréderic Vasseur. „Na to se zaměříme, více než jiní. My se mezi závody totiž nebudeme vracet do továrny. Je to těžký úkol.“ 

Podle Vasseura si bude muset Alfa Romeo předem připravit obrovskou rezervu náhradních dílů. Foto: Alfa Romeo

A to navzdory tomu, že se nebude zdaleka tolik investovat do vývoje monopostu. „Bude nesmírně důležité mít od začátku dobré auto. Neexistuje žádná šance s tím později něco dělat. Taková je realita. Netrápíme se tím ale, absolutní prioritou je zachránit formuli 1 jako takovou. Všichni jsme se kvůli tomu semkli,“ zdůraznil.

Prožíváme vážnou finanční krizi a druhá polovina roku bude krušná,“ přiznal dále. „Osmnáct závodů za šest měsíců vyjde mnohem dráž než stejné množství za deset měsíců. Potřebuješ více materiálu i lidí. Bohudík se nemusíme zatím starat o vůz podle nových předpisů. Bylo to správné rozhodnutí odložit jejich platnost o rok. Spasilo nás to.

Zdroj: FORMULE.cz