Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Steiner mluví sprostě, ale je to kamarád

Steiner mluví sprostě, ale je to kamarád

U Haasu lidé prostě říkají, co si opravdu myslí

Tak ještě jednou, a snad naposled, k tématu Netflixu a druhé sezony jeho dokumentárního seriálu Drive to Survive. Haas, nejmenší z týmů F1, kterému se loni opravdu nedařilo, získal velkou část pozornosti hlavně díky emocemi nabité epizodě věnované exkluzivně jemu. Sprostá slova, křik a třískání dveřmi. Život v takovém týmu musí být peklo. Nebo ne? Romain Grosjean považuje přímé a otevřené "rozhovory" za velmi přínosné.

"V tomto týmu se nehrají politické hry, tím to je. Neskrýváme své pocity, což je ve světě F1 těžko pochopitelné," vysvětluje Grosjean, jenž předtím závodil za větší týmy Renault a Lotus.

Když se porovnáme s jinými týmy, tak jsme opravdu hodně odlišní. Když Günther (Steiner) není spokojený, tak vám to řekne. To neznamená, že je na tebe naštvaný. Vycházíme spolu, přátelíme se, ale to neznamená, že mi neřekne, když se mu něco nelíbí. Já mu také říkám, co se mi líbí a co ne. Tak se posouváme vpřed."

Francouzskému jezdci se ale nelíbí, že část života týmu se do epizody nevešla a zdá se mu, že byla zamlčena.

"Byla vykreslená otřesná situace, do níž jsme se dostali. Tak měli i ukázat, kolik práce jsme udělali, abychom se z té situace dostali. To jim ale asi nesedělo do scénáře," je přesvědčen.

Grosjeanovi drsné rozhovory nevadí. Foto: Haas

zdroj: FORMULE.cz