Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Týmy formule E jsou bez závodů i aut

Týmy formule E jsou bez závodů i aut

Technika uvízla ve Valencii

Sportovní ředitel firmy Abt Sportline Thomas Biermaier nemá v těchto týdnech žádný důvod k optimismu. Muž, zodpovídající za program Audi ve formuli E, sedí doma a nemá obrazně řečeno do čeho píchnout.

Šampionát je kvůli pandemii koronaviru přerušen a pokračovat má až 21. června v Berlíně. Je značně nejisté, zda tomu tak opravdu bude. Protože v kalendáři zbývají ještě podniky v New Yorku a Londýně, jeví se jako pravděpodobné, že seriál skončí sedmou E-Prix, která se v únoru uskutečnila v Marrákeši. Kolují sice zvěsti o snaze protáhnout sezonu do podzimu, jenže formule E jezdí na městských tratích, u nichž je takovýto přesun tvrdým oříškem.

Je docela dobře možné, že posledním závodem sezony zůstane únorová E-Prix v Marrákeši. Foto: FIA Formula E

Úplně jsme z toho vypadli,“ postěžoval si Biermaier. „Dokonce tu nemáme ani materiál. Auta stojí ve Valencii.“ Tam byla totiž převezena po zmíněném klání v Maroku a měla odtud pokračovat do Říma.

Jenže mezitím nemoc Covid-19 udeřila naplno. Do Španělska se pro ně pochopitelně nikomu nechce a ani to není v současnosti možné. „Nejlepší, co teď můžeme udělat, je čekat, sledovat vývoj a doufat, že naši lidé zůstanou zdraví, virus ztratí na síle a my budeme pokračovat,“ uvedl Biermaier.

Spolu se svými kolegy má nařízenou home office. „Jsme ve spojení přes servery. Všechno probíhá mnohem pomaleji,“ povzdechl si. „Komunikace se spolupracovníky je však extrémně důležitá. Za této situace se dá hodně věcí udělat dobře, ale i dost zkazit.

Zdroj: FORMULE.cz