Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Hlásí se další tým do formule E

Hlásí se další tým do formule E

Osoba jeho zakladatele ale budí rozpaky

I v dnešní pohnuté době se najdou jedinci, ochotní pustit se do značně riskantního podniku. Jedním z nich je Ital Gianfranco Pizzuto, který hodlá postavit tým do formule E. K elektřině má blízko, protože je na tomto poli činný jako investor.

K oznámení svého záměru využil platformu LinkedIn. „Projekt se právě rozbíhá,“ napsal. „S účastí v šampionátu počítáme v roce 2021 nebo 2022 – podle toho, jak se nám podaří zajistit financování.“ To bude bezpochyby Achillovou patou plánu, pro nějž Pizzuto jako společníka získal Marka Landera, majitele tureckého výrobce akumulátorů Imecar Elektronik.

Coby jeden z partnerů stáje, pracovně nazvané Scuderia E, je zmiňován také Breitling. Švýcarská značka hodinek je tradičním sponzorem Bentley, mluvčí automobilky však jakékoliv vazby popřel. 

Gianfranco Pizzuto si to chce rozdat s továrními týmy. Foto: archiv

Nelze se mu příliš divit. Pizzuto se sice označuje za průkopníka elektromobility, jenže jeho podnikatelský pokus skončil naprostým fiaskem. Společnost Fisker, vyrábějící vůbec první plug-in hybrid na světě Fisker Karma, se pod jeho vedením dopracovala v roce 2014 k bankrotu. O nemalou částku při něm přišel i jeden z akcionářů, slavný hollywoodský herec Leonardo DiCaprio.

Zdroj: FORMULE.cz