Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kalendář formule E je definitivně v troskách

Kalendář formule E je definitivně v troskách

Nikdo neví, co bude dál

I poslední dva body původního kalendáře formule E pro ročník 2019/20 berou za své. Nepojede se v Londýně a s největší pravděpodobností ani v New Yorku.

E-Prix v britské metropoli je zcela zrušena. Areál ExCel Centra, v němž se mělo závodit, momentálně slouží jako polní nemocnice pro pacienty s chorobou Covid-19. „Za současného stavu je vyloučeno, aby se v této lokalitě konala jakákoliv veřejná akce. Budeme pokračovat ve spolupráci s organizátory a místními úřady s cílem vrátit se do Londýna v roce 2021,“ uvedlo vedení šampionátu v oficiálním prohlášení. 

Loni slavil v New Yorku Jean-Éric Vergne zisk titulu. Zda letos budeme mít vůbec nějakého šampiona, je ve hvězdách. Foto: FIA Formula E

Klání v New Yorku sice ještě formálně odvoláno nebylo, má se tak ale stát v nejbližších dnech. Aktuální situace kolem koronavirové nákazy ve Spojených státech ostatně jiné řešení nenabízí..

Promotér Alejandro Agag už předtím naznačil, že sezona se nejspíše protáhne až do podzimních měsíců. Počítá, alespoň zpočátku, s konáním závodů bez diváků na permanentních tratích.

Zdroj: FIA Formula E