Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sezona formule E má na kahánku

Sezona formule E má na kahánku

Nutně je ale třeba odjet ještě jeden závod

Nenápadně se začíná šířit představa, že po odřeknutí podniků v New Yorku a Londýně už sezona formule E nebude vůbec restartována. Nejde jen o nějakou šuškandu. Sám nejvyšší boss Alejandro Agag se nechal slyšet, že by ji bylo možné „obětovat“.

Příští ročník totiž získá statut světového mistrovství FIA a na jeho hladkém průběhu promotérovi extrémně záleží. Protahování aktuálního seriálu do podzimních měsíců může zkomplikovat nutnou přípravu. „Jestliže nebudeme moci závodit v srpnu a září, nepřistoupíme k dalším odkladům,“ prohlásil Agag. 

E-Prix v Berlíně byla odvolána, ale možná se do kalendáře vrátí. Foto: FIA Formula E

K vzteku je, že se doposud odjelo pět E-Prix (dvě v Rijádu a po jedné v Santiagu de Chile, Mexico City a Marrákeši). K tomu, aby mohl být vyhlášen šampion, je jich ale potřebných minimálně šest. Rodí se proto nouzový plán uskutečnit alespoň ještě jeden závod, samozřejmě na permanentní trati a s vyloučením diváků.

Obchodní ředitel formule E Jamie Reigl zmínil britské okruhy Silverstone, Brands Hatch nebo Donington. Za určitých podmínek by se snad dalo uvažovat i o berlínském letišti Tempelhof. Agag kromě toho nadhodil alternativu spojit síly s rovněž těžce postiženou sérií DTM. „Jsme přístupni každé rozumné myšlence. Nacházíme se na jedné lodi a musíme si pomáhat,“ zdůraznil.

Zdroj: FORMULE.cz