Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Soči si troufá na dvojitý závod

Soči si troufá na dvojitý závod

Může zaskočit třeba za Brazílii

Hlásí se další zájemce o uspořádání dvojitého závodu. Inspirováno příklady Red Bull Ringu a Silverstone, se o něco takového chce pokusit také Soči.

Tvrdí to alespoň tiskový mluvčí společnosti Rosgonki, která je promotérem ruské velké ceny. „Pracujeme s kolegy z formule 1 také na této variantě,“ uvedl. „Dali jsme jasně najevo, že jsme v této krizové situaci ochotni pomoci. Pokud to bude nezbytné, pojede se u nás dvakrát. Soči disponuje excelentní, moderní infrastrukturou, která je našimi partnery vysoko ceněna. Zvládli bychom proto i takový program.

Soči hrají do not i výborné dopravní spojení a přístavní poloha. Foto: Red Bull

Šance na „double“ nejsou právě malé. Vedení šampionátu zatím zveřejnilo kalendář jen do začátku září, tedy jeho takzvanou evropskou část. Zprávy o vývoji pandemie nemoci Covid-19, které přicházejí z některých zámořských zemí, přitom nejsou vůbec optimistické.

Je tudíž možné, že Soči zaskočí za USA, Mexiko a nejpravděpodobněji za Brazílii. O místo na slunci se ovšem ucházejí i jiní potenciální náhradníci, například Hockenheimring, Imola nebo Mugello.

Zdroj: FORMULE.cz