Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Williamsu v kvalifikaci pomáhá silný motor

Williamsu v kvalifikaci pomáhá silný motor

V soubojích ho znevýhodňuje aerodynamika

Zatímco pro piloty týmů Haas a Alfa Romeo byly kvalifikace nejhorší částí prvních tří závodních víkendů sezony 2020, jezdci Williamsu to mají opačně. V kvalifikaci jsou nejkonkurenceschopnější. V Maďarsku se Georgeovi Russellovi dokonce v sobotu povedlo obsadit 12. místo. Přesto je Williams bez bodu. Anglický závodník bez okolků přiznal, že mu v kvalifikaci hodně pomáhá výkon motoru.

"Mercedes v zimě odvedl velký kus práce. V kvalifikaci je cítit rozdíl, což nám samozřejmě pomáhá, hlavně proti Haasu a Alfě Romeo, které vypadají, že mají méně výkonu než loni," řekl Russell.

"Je to opačně než v minulé sezoně. Loni jsme měli lepší závodní rychlost než kvalifikační. Teď jsme hodně rychlí v sobotu, ale v neděli se trápíme. Když se podíváme na celkový pokrok, hlavně sobotní, měli bychom být rádi. Můžeme vidět mnoho pozitiv, ale potřebujeme ještě odstranit negativa.

Náš vůz je přecitlivělý na jízdu v závěsu za jiným vozem. Tehdy se stává téměř neovladatelným. V sobotu to samozřejmě není problém, ale v neděli mu přestávám věřit. Obecně mohu mít z jízdy dobrý pocit, ale ne když jsem za jiným vozem. Tehdy ztrácí strašně moc přítlaku a je nepředvídatelný."

S FW43 si Russell v soubojích moc zábavy neužije. Foto: Williams

Zdroj: FORMULE.CZ