Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Soubek na Hungaroringu nenastoupí

Soubek na Hungaroringu nenastoupí

Příští rok ale pojede TCR Eastern Europe znovu

Jednou z nových tváří ve startovním poli TCR Eastern Europe je letos Sandro Soubek. A přestože jde pro rakouského jezdce o premiérový rok v tomto šampionátu, dává o sobě vědět. Úvodní podnik sezony v chorvatském Grobniku sice vynechal, na Slovakiaringu ale skončil v obou víkendových závodech třetí. Radost z pódiového výsledku pak zažil i v Brně, kde obsadil v sobotním klání druhou příčku. Nedělní závod na Masarykově okruhu mu ale již tolik nevyšel. V prvním kole vycestoval z trati a cílem nakonec projel až jako třináctý.

Po těchto výsledcích patří Soubkovi v průběžném pořadí před posledním podnikem sezony na Hungaroringu třetí místo. Na kontě má 48 bodů, stejně jako čtvrtý Jáchym Galáš. Již před začátkem závodního víkendu je ale jasné, že Soubkovy šance na udržení celkového bronzu jsou mizivé. V Maďarsku totiž nenastoupí.

„Letošní sezona byla velice dobrá. V TCR Eastern Europe závodí mnoho vozů. Já ale v Maďarsku nepojedu, neboť mi už pro letošek nezbývají na závodění peníze,“ uvedl pilot stáje MAIR Racing Osttirol v rozhovoru pro oficiální stránky šampionátu.

V sezoně 2021 ovšem plánuje návrat: „Ano, uvidíme se i v příštím roce,“ odpověděl stručně na otázku, zda-li hodlá v TCR Eastern Europe závodit i během nadcházejícího ročníku.

Sandro Soubek se příští rok do TCR Eastern Europe vrátí. Foto: TCR Eastern Europe

 

Řeč přišla rovněž na letošní suverénní tažení Dušana Borkoviče. Srb vyhrál všech šest předchozích závodů a titul již má v kapse. Soubkovi se ale jeho dominance příliš nezamlouvá.

„Už je čas, aby někdo Borkoviče zastavil. Není dobré pro šampionát, když v každém závodě vítězí stejný jezdec. Myslím si, že pokud by Pekař závodil s Hyundai, tak by Borkoviče dostal. S jeho Cuprou to ale bude obtížné.“

Poslední závod TCR Eastern Europe, ve kterém zvítězil někdo jiný než Dušan Borković, se odehrál loni v Brně. Jednalo se o druhou víkendovou jízdu závěrečného podniku sezony 2019. Na nejvyšší stupeň tehdy vystoupil Jáchym Galáš z týmu GT2 Motorsport.

Zdroj článku a úvodní foto: TCR Eastern Europe