Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Vips pojede příští rok F2

Vips pojede příští rok F2

Potvrdil to Horner

Jüriho Vipse jsme během letošní sezony formule 2 mohli spatřit během podniků ve Spa-Francorchampsu, v Monze, Mugellu a Soči. Junior Red Bullu startoval za tým DAMS, kde nahrazoval zraněného Seana Gelaela. Na konto si připsal celkem 16 bodů a jeho nejlepším výsledkem bylo třetí místo ze sprintu v Mugellu. Pro závěrečné dva závodní víkendy v Bahrajnu však musel pustit zpátky do kokpitu Gelaela.

Vipsovo působení ve „druhé lize“ formulového závodění se ale dočká pokračování: „Je členem našeho juniorského týmu a talentovaný bezpochyby je. Letos zažil obtížný rok. Měl závodit v Super Formuli, to se ale nakonec (kvůli cestovním omezením v Japonsku – pozn. red.) nestalo. Odjel tedy nějaké závody ve formuli 2. Rozhodně ale má talent a příští rok pojede ve formuli 2 znovu,“ uvedl šéf Red Bullu Christian Horner během víkendové Velké ceny Abú Zabí.

Kromě formule 2 jsme letos mohli estonského pilota vidět také ve třech podnicích Formula Regional European Championship s týmem KIC Motorsport. Celkově skončil se třemi pódiovými výsledky osmý. Objevil se i v posezonních testech formule 2, které hostil minulý týden Bahrajn. Vips v nich nastoupil za Hitech Grand Prix a blýsknul se zejména během závěrečného dne, kdy zajel třetí čas.

Bude Jüri Vips u Hitechu také závodit? Foto: FIA Formula 2

 

Dnes se Vips s Red Bullem účastní v Abú Zabí testů mladých jezdců formule 1. Ten je ovšem tentokrát otevřen všem jezdcům, kteří letos nezávodili ve formuli 1.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: DAMS