Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Schumacherova zimní příprava není ideální

Schumacherova zimní příprava není ideální

Tým Haas je rozdělen hlídanou hranicí.

Mick Schumacher prozradil, že jeho zimní příprava na první sezonu ve F1 není zdaleka ideální. Komplikují mu ji protipandemická opatření. O to více, že Haas je tým, který neoperuje v jednom státě. Oficiálně americký tým má v USA pouze administrativní sídlo, to Schumachera nemusí trápit. Jedna část týmu je ale v Anglii, zatímco druhá se v Itálii stěhuje do Maranella, kde začíná užší spolupráce s Ferrari. Schumacher bydlí ve Švýcarsku a problém má hlavně s cestováním do Spojeného království.

"Kvůli koronaviru vlastně mohu pracovat pouze na fyzické přípravě," řekl mladý německý závodník v rozhovoru pro Sky Deutschland. "Po této stránce jde všechno hladce. Naneštěstí, vůbec jsem neměl příležitost vycestovat do Anglie za svým týmem, což bych za normálních okolností dělal často. Snad se mi to povede brzy."

Předsezonní společný test týmů F1 byl tento rok zkrácen na tři dny, během kterých se ve voze Haasu musí střídat dva nováčci. Přitom ani s přístupem k jezdeckému simulátoru to není ideální, přestože Schumacher je jako člen Jezdecké akademie Ferrari vítán v Maranellu.

"Ani dostat se do Itálie není snadné. Samozřejmě, je to snazší než dostat se do Anglie. Mám za sebou pár testů, ale většinou je simulátor obsazen jejich závodníky. Já využívám pouze dny, které nechají volné. Ale i to je lepší než nic."

Co se vytyčených cílů týče, Schumacher chce prostě na konci roku být evidentně lepším závodníkem, než je teď.

Nejen Schumacher není s týmem. Šéf Gunter Steiner zůstal v USA. Foto: Haas.

Zdroj: Sky Deutschland, úvodní foto: Haas