Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Montoya mladší bude pokračovat ve F4

Montoya mladší bude pokračovat ve F4

Čeká ho podobný program jako loni

Loni si Sebastian Montoya odbyl svůj premiérový rok na scéně formulových závodů. Syn Juana Pabla Montoyi, vítěze sedmi velkých cen formule 1 nebo dvojnásobného vítěze závodu 500 mil Indianapolisu, odjel se stájí Prema kompletní sezonu italské F4. Kromě toho nastoupil také do dvou podniků německého šampionátu.

Letošní sezona bude u Montoyi mladšího vypadat podobně jako ta loňská. Kolumbijec, který v dubnu oslaví šestnácté narozeniny, se opět bude soustředit hlavně na italský šampionát formule 4. Kromě toho se ale znovu ukáže i při vybraných závodních víkendech německé ADAC F4.

„Jsem velice šťastný, že budu opět závodit za Premu. Loni mi tým ohromně pomohl v tom, abych se mohl během sezony učit a zlepšovat. Jsem plný vzrušení, když vidím, čeho můžeme po první sezoně společně dosáhnout,“ uvedl Montoya mladší.

Šéf Premy pro formuli 4 Angelo Rosin řekl: „Máme velkou radost, že budeme i v roce 2021 spolupracovat se Sebastianem. Loni nezažil snadnou nováčkovskou sezonu. Ukázal ale velký potenciál a už se nemůžeme dočkat, až uvidíme v nadcházející sezoně jeho další pokrok.“

Sebastiana Montoyu čeká druhá sezona ve formuli 4. Foto: Prema

V celkovém pořadí italského šampionátu formule 4 loni Montoya obsadil celkovou jedenáctou příčku. Jeho nejlepším umístěním v závodě bylo páté místo, na kterém dojel třikrát. V konečném pořadí ADAC F4 skončil sedmnáctý. Zde byly jeho nejlepšími výsledky v závodě dvě osmé pozice.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Prema