Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Simona de Silvestrová odjede tři závody za tým Paretta

Simona de Silvestrová odjede tři závody za tým Paretta

Stáj bude spolupracovat s Edem Carpenterem

Tým Paretta Autosport se letos znovu objeví na startovním roštu. Stáj, kterou založila Beth Parettová jako tým, který má podporovat větší zapojení žen do motorsportu, absolvuje tři závody. V kokpitu bude Simona de Silvestrová. Ta za stáj startovala vloni v Indy500, kam tým nastoupil ve spolupráci se stájí Penske.

„Jsem nadšená, že mohu oznámit, že budeme v roce 2022 závodit v IndyCar Series. Měli jsme ve spolupráci s Rogerem Penskem a týmem Penske skvělý první rok a od té doby jsem pracovala na tom, abych vybudovala správnou strukturu a našla příležitost, jak posunout náš tým,“ uvedla Beth Parettová.

Stáj tentokrát bude spolupracovat s týmem Ed Carpenter Racing. To ovšem také znamená, že se neobjeví v Indy500. Tam už totiž Ed Carpenter Racing nasazuje tři vozy, pro Conora Dalyho, Rinuse VeeKaye a právě pro Eda Carpentera, takže nemá kapacitu přidat další monopost. Stejný problém je i pak na ostatních oválových závodech.

De Silvestrová bude startovat na Road Americe, v Ohiu a v Nashvillu. Další závody jsou podle prohlášení stáje možné, záležet bude na časových možnostech všech zainteresovaných.

„Jsem velmi vděčná Beth, že mi nadále věří a že zvládla udělat další krok na cestě, kterou jsme započaly vloni v Indy500. Jsem z této možnosti nadšená a opravdu se těším na místa, kam zavítáme, tyto tratě jsou rychlé, v minulosti jsem tam byla docela silná, což mi dodává sebevědomí,“ dodala Simona de Silvestrová.

 

 Vůz, který bude řídit Simona de Silvestrová. Foto: Paretta Autosport

Zdroj: IndyCar, úvodní foto: IndyCar