Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sing se na Red Bull Ringu připojí k TCR Eastern Europe

Sing se na Red Bull Ringu připojí k TCR Eastern Europe

Chce získat srovnání s TCR Germany

K seriálu TCR Eastern Europe se při jeho druhém letošním podniku na rakouském Red Bull Ringu připojí Patrick Sing. Třicetiletý Němec, jehož hlavním letošním programem je účinkování v šampionátu TCR Germany, nastoupí s vozem Hyundai i30 N své vlastní rodinné stáje RaceSing. Rakouský start je jediným, který má letos Sing na scéně TCR Eastern Europe v plánu.

"Chci zjistit, jak jsou na tom ostatní série v porovnání s TCR Germany. Líbí se mi, že v TCR Eastern Europe závodí zhruba sedmnáct vozů. V TCR Germany jich je totiž méně, okolo třinácti. Také mám rád Red Bull Ring, takže si myslím, že je to nejlepší místo pro to, abych si tuto dobrou a vyrovnanou sérii vyzkoušel," objasňuje Sing, co ho do TCR Eastern Europe přivedlo.

Během své premiéry v TCR Eastern Europe se bude muset poprat s nejednou výzvou. Jednou z nich jsou například pneumatiky Kumho, se kterými dosud nemá zkušenosti. V TCR Germany totiž obouvá vozy jiná jihokorejská značka - Hankook. Jako jednorázový účastník navíc dostane na svůj vůz třicetikilové závaží. V jeho prospěch nehraje ani fakt, že Red Bull Ring by měl svědčit zejména vozům značek Cupra a Audi. Ty totiž dosahují nejvyšších maximálních rychlostí, která bude v Rakousku důležitá. Přesto ale nechce Sing odjíždět s prázdnou.

"Byl bych spokojen s umístěním mezi nejlepšími deseti. První pětka by byla ještě lepší," říká ke svým ambicím.

Současně nevylučuje, že by se příští rok mohl do TCR Eastern Europe vrátit: "Zatím plánuji jen tento podnik, protože ostatní závody se konají příliš daleko od nás. Uvidíme ale, co přinese příští rok."

Na Patricka Singa čeká premiéra v TCR Eastern Europe. Foto: TCR Eastern Europe


V TCR Germany se Sing poprvé objevil v roce 2019 při podniku v Mostě. Na "plný úvazek" do šampionátu vstoupil loni. Celkově obsadil 11. místo. Jeho nejlepšími výsledky byly dvě čtvrté příčky a jednu z nich si připsal právě na Red Bull Ringu. Po úvodních dvou podnicích letošní sezony je celkově osmý. I letos už si Sing na Red Bull Ringu zazávodil. Štýrský okruh totiž hostil druhý podnik a německý jezdec zde znovu dosáhl na čtvrté místo.

K motorsportu se Sing nedostal obvyklou cestou jako například piloti F1. Na motokárové scéně nikdy nepůsobil a se závoděním začal teprve před třemi lety. Kromě TCR Germany má zkušenosti i se seriálem X-Bow Battle určeným pro vozy KTM X-Bow nebo se závodem 24 hodin Dubaj. Ten se mu loni podařilo dokonce vyhrát ve třídě TCR s vozem Cupra Leon stáje TOPCAR Sport. Kromě něj tehdy tvořili vítěznou posádku Fabian Danz, Ronny Jost, Benjamin Leuchter a Adrian Spescha.

Zdroj: TCR Eastern Europe, TouringCarTimes, FORMULE.cz, úvodní foto: TCR Eastern Europe