Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso by dnes strávil zbytek kariéry ve Ferrari

Alonso by dnes strávil zbytek kariéry ve Ferrari

Ale ke konci příštího roku zváží všechny možnosti.

O místo u Ferrari začíná být, zdá se, zájem. Ačkoli to nikdy nepotvrdil, Kimi Räikkönen má díky končící platnosti smlouvy s McLarenem možnost volby, se kterou nebude spěchat. Fernando Alonso, který je žhavým kandidátem na zisk letošního titulu, má smlouvu s Renaultem ještě příští rok, pak by se podle vlastních slov pokusil získat místo u Ferrari.

Alonso nyní jezdí v týmu pod vedením Flavia Briatoreho, který je také jeho manažerem. Právě s ním získal u Benettonu Michael Schumacher v letech 1994 a 1995 titul před tím, než se přesunul do Ferrari.

Pokud se ale Ferrari nevrátí forma z uplynulých let, Alonso by mohl ztratit zájem.

"Dnes ano," řekl Alonso na otázku italského týdeníku, zda by chtěl zbytek kariéry strávit ve Ferrari. "Každý pilot by chtěl za volant nejrychlejšího vozu, dnes by všichni chtěli řídit Renult nebo McLaren, takže až moje smlouva skončí, zvážím všechny možnosti."

Alonso nezapomněl zdůraznit, že nepodporuje styl Ferrari, které uplatňuje systém stájové jedničky týmu a že neočekával, že by jej současný týmový kolega Giancarlo Fisichella podporoval ve snahách o zisk titulu.

"Každý bod, který jsem získal, jsem si vybojoval sám. Ve Ferrari byla vždy jednička a dvojka a pozice byly vždycky jasné. V ostatních týmech si myslím, že je to na stejno. Podle mě je normální, že jezdci ve stejném týmu závodí proti sobě. Zvyšuje to motivaci. Neočekávám od svého parťáka žádné dary. Je to tak dobře."

Rubens Barrichello, týmová dvojka Ferrari, na konci roku tým opouští a střídá jej Felipe Massa.