Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Galaxie Sport rozšířila motoristickou nabídku

Galaxie Sport rozšířila motoristickou nabídku

Formule 1, IRL, DTM, formule BMW, EuroF3, Porsche Cup...

Televizní stanice Galaxie sport rozšiřuje nabídku motoristického sportu pro letošní rok.

K přímým přenosům kvalifikací na závody F1 a jejich nekrácené záznamy obohatí přímé přenosy závodů DTM, tentokrát ovšem komentované přímo z místa konání závodu, což by opět mělo přispět ke zvýšení úrovně přenosů.

Po roční odmlce se do programu Galaxie sport vrací také přímé přenosy závodů F3 Euroserie a německého mistrovství Formule BMW, obojí rovněž komentované z místa dění v případě, že se pojedou v rámci víkendu DTM. Oba seriály jsou líhní pilotů F1 a řada z těch současných si právě těmito šampionáty prošla.

Novinkou nejen na Galaxii sport, ale vůbec poprvé na českém televizním kanálu, bude německý Porsche Carrera Cup a Seat Leon Cup. Porsche Cup je nejrychlejším pohárovým závoděním světa. Řada týmů, které jezdí německý šampionát, se také účastní světové série, která je společně s GP2 doprovodným programem závodů F1. Německý šampionát také nabídne pohled i na české jezdce. Ve startovní listině by se měl objevit Adam Lacko, Jiří Janák a Jiří Mičánek. Jak Porsche Cup, tak Seat Leon Cup jsou součástí víkendů DTM, a proto i u nich si budete moci vychutnat komentář přímo z místa závodů.

Snad vůbec nejdéle v nabídce Galaxie sport je americká IndyCar Series a o závody prestižní zámořské série nebude ochuzeni ani letos. Počínaje legendárním závodem 500 mil Indianapolis budete moci sledovat přímé přenosy všech zbývajících podniků.

Další velmi zajímavou novinkou motoristické nabídky Galaxie sport budou přímé přenosy ze závodů Le Mans Series, která odstartuje 13. dubna závodem v italské Monze. Této série se poprvé v historii zúčastní i česká závodní stáj Škoda Charouz Racing. Při premiéře se budou v závodě na 1000 kilometrů střídat Jan Charouz a Němec Stefan Mücke. Třetím pilotem týmu je Malajec Alex Yoong, který na legendární trati u Milána nemůže startovat kvůli svým povinnostem v čínském závodě A1 Grand Prix.

Třešničkou na dortu pak jistě bude přímý přenos 24 h Le Mans, který fanoušci motorismu mohli sledovat na Galaxii sport již v minulém roce.

Nesmíme zapomenout ani na MS v motokrosu, ze kterého premiérově Galaxie sport odvysílá přímé přenosy ze všech závodů. Velkých cen je pro letošní rok vypsáno celkem patnáct a tradičně se dostane i na Českou republiku. Při své pouti světem se kolotoč motokrosového MS zastaví 29. července v západočeském Lokti, který se tím stává stálicí na motokrosovém světovém nebi v pořádání závodů na velmi vysoké úrovni.

Zárukou kvalitního sportovního zážitku by měl být i zkušený komentátorský tým ve složení Petr Horák (F1, DTM, F3, Formule BMW, Porsche Cup, Seat Leon Cup a 24 h Le Mans), Tomáš Richtr (IndyCar Series, Le Mans Series a 24 h Le Mans), Martin Straka (Le Mans Series a 24 h Le Mans) a Jiří Hejtík (MS v motokrosu).