Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Mediální štvanice na Fernanda Alonsa

Mediální štvanice na Fernanda Alonsa

Chovej se slušně a budeš ukřižován.

Síla senzacechytivých médií dala najevo opět svůj negativní vliv - to když celému světu již od pátku vnucuje myšlenku, že Fernando Alonso donášel na tým.

Jedná se ovšem o trestuhodné nepochopení základních principů organizace FIA a formule 1, stejně jako dalších sportů pod hlavičkou Mezinárodní automobilové federace.

Fernando Alonso, Lewis Hamilton a Pedro de la Rosa byli přímo vyzváni, aby podali vysvětlení, případně sdělili informace, které mají souvislost s aktuálním šetřením ve věci špionáže, do které jsou zapleteny týmy Ferrari a McLaren. FIA se totiž dozvěděla, že Alonso a de la Rosa vedou komunikaci na toto téma s použitím informací, které jsou předmětem šetření.

Fernando Alonso (a nejspíš i ostatní dva jezdci) FIA poskytli informace, o které žádala. Kdyby totiž tak neučinil, ohrozil by své vlastní budoucí postavení ve formuli 1 bez ohledu na to, jak dopadne McLaren. Vždyť například Nigelovi Stepneymu a Miku Coughlanovi hrozí mnohaletý zákaz činnosti v této oblasti.

Obvinit Fernanda Alonsa z toho, že donáší, aby poškodil svůj tým, se kterým nemá na růžích ustláno, je pak stejné, jako obviňovat zaměstnance, který spolupracuje s policií, jež šetří trestnou činnost jeho zaměstnavatele.

Zaměstnavatele, který by v případě hájení svých vlastních zájmů po zaměstnanci ani neštěkl...