Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Austrálie nebude mít noční závod, nejméně do roku 2010

Austrálie nebude mít noční závod, nejméně do roku 2010

Ecclestone ale vyhrožuje, že F1 z Austrálie odejde.

Austrálie ani po velkém tlaku ze strany Bernie Ecclestona nehodlá jet vekou cenu vozů formule 1 na okruhu v Melbourne v jiný čas pod umělým osvětlením. Podle promotéra závodu je posun ze 14:00 na 15:30 místního času (5:30 u nás) pro Evropany prý dost.


Podívejte se na letecký snímek osvětleného okruhu v Kataru zde.

Bernie Ecclestone přitom jasně řekl, že po roce 2010, až vyprší stávající smlouva, nebude žádný závod v Austrálii, leda by byl časově příznivější pro Evropu.

Podle šéfa Australian Grand Prix Corporation Drewa Warda je ale stávající čas dobrým kompromisem mezi Evropou a místními diváky, zejména pro ty, kteří jdou přímo na okruh.

Navíc, Drew Ward řekl, že se o Ecclestonovy komentáře ani nijak nezajímá, protože jsou on a jeho tým plně zaměstnání pořádáním Velké ceny Austrálie o nadcházejícím víkendu.

Je také dost dobře možné, že se jedná jen o strategickou válku mezi promotérem a Ecclestonem. Druhý jmenovaný si nemůže v podstatě dovolit nemít závod v Austrálii, chce-li, aby formule 1 byla skutečně světovým šampionátem, na straně druhé se umělé osvětlení neobejde bez nemalých investic, a tak bude potřeba změnit podmínky smlouvy. A právě Ecclestonovy komentáře mohou být jeho přípravou pro vyjednávání o prodloužení smlouvy. Bude-li Austrálie přesvědčena, že o velkou cenu skutečně může přijít, pak bude ochotna více akceptovat Ecclestonovy podmínky.

Formule 1 pojede pod umělým osvětlením poprvé letos v Singapuru na konci září. Redakce Formule.cz u této premiéry nebude chybět.

Dnes večer se navíc jede úvodní závod letošní sezony MotoGP pod umělým osvětlením v Kataru. Podívejte se zde na letecký snímek při včerejší kvalifikaci.