Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Sebastian Vettel prodloužil smlouvu s Red Bullem

Sebastian Vettel prodloužil smlouvu s Red Bullem

Mladý Němec bude rudým býkem minimálně do roku 2011.

Sebastian Vettel se dlouhodobou smlouvou zavázal do služeb týmu Red Bull, svůj současný kontrakt prodloužil minimálně do roku 2011 s opcí i na rok 2012.

Němec přišel do týmu Red Bull na začátku letošní sezóny a původně se mu upsal na dva roky. Letos velmi příjemně překvapil, když v dosavadním průběhu sezóny dokázal vyhrát dvě velké ceny a spolu se svým týmovým kolegou Markem Webberem a Jensonem Buttonem je nyní v boji o mistrovský titul.

Red Bull si tak na další období ponechává stejné jezdecké složení, Mark Webber už totiž svou smlouvu prodloužil po Velké ceně Německa, kterou vyhrál.

Sebastian Vettel je v současné době jednou z největších nadějí formule 1, už loni při své premiérové kompletní sezóně v týmu Toro Rosso velice překvapil, když dokonce vyhrál zmoklou Velkou cenu Itálie v Monze.

Ve formuli 1 debutoval ve Velké ceně USA v roce 2007, když u BMW na jeden závod nahradil Roberta Kubicu, který měl právě za sebou hrozivě vypadající havárii z Kanady. Od Velké ceny Maďarska téhož roku už pak startoval za tým Toro Rosso.