Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Vettel si pochvaluje superměkkou směs pneumatik

Vettel si pochvaluje superměkkou směs pneumatik

Němec na ní v odpoledním tréninku ujel 23 kol.

Sebastian Vettel vyjádřil spokojenost se superměkkou směsí pneumatik, kterou dnes jezdci vykoušeli poprvé od předsezónních testů.

Přestože se předpokládalo, že nejměkčí z nabízených směsí Pirelli vydrží jen pár kol a s její výkonností to po prvním ostrém pokusu nebude slavné, Vettel na jedné sadě červeně označených gum odjel v dnešním odpoledním tréninku 23 kol a pochvaloval si jejich konzistenci.

"Podle mě to není špatné, zatím je to dobré," řekl Vettel, který dnes na superměkké směsi zajel pátý čas. "Obě směsi fungují a to je to nejdůležitější, a vydrží celkem dlouho.

Uvidíme, jaké budou podmínky v neděli. Pokud to bude podobné jako dnes, pak se superměkká pneumatika zdá být vhodnější pro kvalifikaci. Můžeze z ní dostat nejlepší čas, dnes tedy nic dramatického." 

Pilot Red Bullu řekl, že je s průběhem svého dnešního dne spokojený, přestože se mu trať v některých místech zdála hrbolatější než dřív.

"Myslím, že jsme zatím měli dobrý den. Samozřejmě bylo důležité odjet tady spoustu kol a já se hned od začátku cítil dobře. Je to tady zábava.

Je to odlišná trať, velice hrbolatá a velice hrubá, a některá místa tratě přeasfaltovali, ale já si nemyslím, že je to díky tomu lepší. Je to spíš horší. To je zajímavé.

Ferrari vypadá velice konkurenceschopně, ale celkově jsou si všichni velice blízko." 

Vettelův týmový kolega Mark Webber byl se superměkkou směsí pneumatik také spokojený: "Byla v pohodě. Vlastně podobná všem pirelkám."

Australan však dopoledne najel pouze tři instalační kola, zbytek prvního volného tréninku strávil v garáže s problémem s převodovkou.

"Dnes ráno jsme přišli o 40 kol a to se nedá dohnat přes noc, takže se v sobotu ráno musíme trochu vrátit do tempa a snad se nám v sobotu odpoledne podaří být zpátky ve hře a pak to dohnat."