Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hamilton se ostře pustil do sportovních komisařů

Hamilton se ostře pustil do sportovních komisařů

Důrazně přitom odmítá vinu za incidenty s Massou a Maldonadem.

Lewis Hamilton se pustil do sportovních komisařů poté, co byl po Velké ceně Monaka opětovně předvolán, aby vysvětloval některé své incidenty z dnešního závodu.

Pilot McLarenu obdržel penalizaci průjezdu boxy za kolizi s monopostem Felipeho Massy, ke konci závodu se dostal do další potyčky s williamsem Pastora Maldonada a hrozí mu další trest.

"Během šesti závodů jsem byl u komisařů pětkrát. Je to jak vtip," řekl Hamilton BBC. "Jako absolutně pitomý vtip."

Na dotaz, proč mu komisaři letos věnují tolik pozornosti, zavtipkoval: "Možná protože jsem černý, tak to říká Ali G. Já nevím."

Mistr světa z roku 2008 odmítá vinu za kolizi s Massou ve vlásence Loews.

"Byl jsem o dost rychlejší než Massa," pokračoval. "Jel jsem na vnitřek a on zatočil o hodně dříve a najel do mě. Snažil jsem se přejet přes obrubník, abych se mu vyhnul a byli jsme v sobě.

Samozřejmě, že jsem dostal penalizaci, jako obvykle. Massa mě zdržel v kvalifikaci a potrestaný jsem byl opět já. Najel do mě a opět mám penalizaci."

Hamilton nehodlá převzít odpovědnost ani za svůj druhý incident, který ukončil závod Pastoru Maldonadovi, tři kola před koncem závodu.

"Jel jsem na vnitřek Maldonada a jak můžete vidět na televizní obrazovce, zatočil dovnitř o dobrou polovinu auta dříve, aby mi zabránil předjetí a narazil do mě.

Je to absurdní. Tihle piloti jsou absolutně směšní. Stupidní."

Frustrující víkend vynesl Hamiltonovi pouhé šesté místo, ačkoli v kvalifikaci byl pro mnohé favoritem na zisk pole-position. Doplatil však na riskantní strategii McLarenu a startoval až z hloubi pole.

Hamiltona však dnešní zpackaný závod podle jeho slov neodradí od dalšího závodění a předjížděcích manévrů.

"Nepoškozuje to mou jezdeckou sebedůvěru. Jen si myslím, že sport je... Lidé chtějí vidět mé závodění, chtějí vidět předjíždění a vy to završíte pokusy o předjíždění, snažíte se dělat show a snažíte se posouvat vpřed.

Čestně, pokud skutečně cítím, že jsem zašel příliš daleko a do někoho narazil, zvednu ruku, uvědomím si, že jsem skutečně způsobil nehodu a že jsem byl já tím pitomcem, ale dnes tomu tak nebylo."

Hamilton nadále drží druhé místo v šampionátu jezdců, nicméně jeho ztráta na vedoucího Sebastiana Vettela vzrostla již na mohutných 58 mistrovských bodů.