Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Silverstone bude pro Alonsa klíčovým bodem v boji o titul

Silverstone bude pro Alonsa klíčovým bodem v boji o titul

Právě Velká Británie ukáže, zda je Ferrari dost rychlé.

Velká cena Velké Británie bude pro Ferrari klíčovým závodem v boji o titul. Právě v Silverstone se ukáže, zda má stáj z Maranella nějakou šanci v boji o letošní šampionát. Takový je názor Fernanda Alonsa.

Sebastian Vettel pokračuje ve své suverénní sezóně a v Monaku získal již páté vítězství v šesti závodech. Na Alonsa má náskok celých 74 bodů a není proto divu, že se Španěl o své šance obává. Ve svém sloupku na stránkách Ferrari řekl, že tento verdikt byl ovlivněn jeho prvotním zklamáním ze závodu, ve kterém byl přesvědčen, že mohl vyhrát.

"Bezprostředně po závodě jsem řekl, že boj o titul je nyní mnohem těžší, ne nemožný. Jistě, když Vettel vyhraje závod, ve kterém jste cítili šanci na vítězství, cítíte zklamání, ale to neznamená, že nebudeme pokračovat v tvrdé práci na trati a doma na vývoji vozu," napsal.

"Rozdíl v šampionátu se zjevně natahuje po celou dobu, můžeme si to spočítat, ale ani já, ani tým nejsme zvyklí házet ručník do ringu."

Nyní následují závody na poměrně neobvyklých tratích v Montrealu a ve Valencii. Alonso říká, že návrat k tradičnímu prostředí přijde uprostřed července v Silverstone a tam se ukáže, jestli je Ferrari dostatečně konkurenceschopné, aby mohlo v honbě za titulem pokračovat.

"Již dnes jsem mluvil s inženýry o nových součástkách, které budeme mít v Montrealu, ale především musíme udělat krok vpřed na Silverstonu, kde se vrátíme na trať vyžadující hodně aerodynamického přítlaku. To je místo, kde opravdu uvidíme, jak se naše sezóna vyvine. Do té doby si budeme a musíme věřit."