Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Ecclestone hájí Hamiltonovo chování na trati

Ecclestone hájí Hamiltonovo chování na trati

"Lidé chtějí vidět závodění. Nechte ho závodit."

Šéf Formule 1 Bernie Ecclestone se postavil za chování Lewise Hamiltona na trati s tím, že souboje kolo na kolo jsou přesně tím, co chtějí diváci vidět.

Hamilton byl v posledních dvou velkých cenách terčem kritiky za své kolize s Felipem Massou a Pastorem Maldonadem v Monaku a Markem Webberem a týmovým kolegou Jensonem Buttonem v Kanadě.

Ecclestone však tvrdí, že ti, kteří Hamiltona kritizují, by měli svůj postoj přehodnotit, neboť fanoušci Formule 1 chtějí vidět tvrdé souboje na trati, ne nudnou jízdu ve vláčku.

"Lidé se mýlí, když nadávají na Lewise," řekl Ecclestone v rozhovoru pro The Independent. "Co chceme, je, aby se závodilo, a chtějí to všichni lidé, kteří se na to dívají.

Pokud si rozeberete, co se dělo, a jak se ukazovali ostatní jezdci, je na tom Lewis velice dobře, stejně tak Sebastian (Vettel) a Jenson (Button). Tak ho nechte závodit. To je to, co se od něj chce.

Byli jsme velice dobrými přáteli s (Ayrtonem) Sennou a když se podíváte, co dělal, také byl závodníkem a lidé to museli akceptovat.

Lewis možná předvedl jeden nebo dva diskutabilní manévry, jenže to řada dalších také, a nikoho nezajímá, co se děje dál v hloubi pole. Takhle to bylo vždy. V neděli jsme v Kanadě viděli řadu jezdců závodit a Jenson odvedl bezvadnou práci. To je to, co chtějí fanoušci vidět."