Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Změny pravidel nepůsobí Red Bullu problémy, říká Vettel

Změny pravidel nepůsobí Red Bullu problémy, říká Vettel

"Nezdá se, že bychom utrpěli víc než ostatní."

Sebastian Vettel tvrdí, že Red Bull nemá čeho se obávat z pohledu zákazu změn mapování motoru mezi kvalifikací a závodem, který byl od Velké ceny Evropy zaveden.

Navzdory tomuto pravidlu, které bylo podle některých zavedeno ve snaze ukončit kvalifikační dominanci Red Bullu, Vettel nemyslí, že by se mělo něco zásadně změnit.

"Dělá to pět sekund," zavtipkoval Vettel na otázku, jaký rozdíl zákaz přinesl.

"Ne, chápu, že je to nové pro všechny, všichni musí získat nějaké informace, já ale mohu říct pouze to, že to ovlivní všechny, když se změní pravidla, ale nezdá se, že bychom utrpěli víc než ostatní. Možná budu překvapený, možná ne. Ale z toho, co soudím nyní, není čeho se bát."

Vettel skončil v dnešním druhém volném tréninku na třetí pozici na Fernandem Alonsem a Lewisem Hamiltonem. Obhájce titulu však popřel, že by změna pravidel měla za následek snížení náskoku Red Bullu na své soupeře.

"Důležité je, že tak nebo někde kolem jsme, je to tady vyrovnané. Mění se to okruh od okruhu, někdy jsou rozestupy větší, někdy jsou daleko menší.

Přijeli jsme do Austrálie a byli jsme o něco rychlejší než ostatní, pak jsme přijeli do Malajsie a museli jsme se hodně snažit, abychom byli na pole position. Jsou to dva týdny a na autě se nezměnilo nic, byla to jen jiná trať."

Vettelův týmový kolega Mark Webber zastává podobný názor: "Nic se na mapování motoru nezměnilo. McLaren nebyl v Kanadě pomalý a Ferrari také ne, takže se toho moc nezměnilo.

V této otázce si na všechno budeme muset počkat na Silverstone, protože to bude z pohledu regulí normální velká cena, rozhodně aspoň pro nás. Pro nás se toho moc nezměnilo."