Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Alonso prý nelituje, že před časem odmítl přestup k Red Bullu

Alonso prý nelituje, že před časem odmítl přestup k Red Bullu

"Závodit pro Ferrari je pro pilota důležitější než tituly."

Dvojnásobný mistr světa Fernando Alonso podle svých slov nelituje, že před několika sezónami odmítl nabídku na přestup do Red Bull Racing, v současnosti dominující stáje závodního roštu Formule 1.

Španěl přestoupil loni z Renaultu do Ferrari a dokázal v závěru šampionátu bojovat o celkové vítězství. Avšak letos již Red Bull nenechává nikoho na pochybách a míří za obhajobou obou mistrovských titulů.

Na dotaz, zda lituje svého rozhodnutí, odpověděl: "Ne, nikoli. Možná bych měl tři nebo čtyři světové tituly, ale nebyl bych tak šťastný jako jsem teď a nemohl bych řídit ferrari."

"Myslím, že je pro závodního pilota důležitější závodit pro Ferrari, než dosáhnout na tituly," řekl pro formulasantander.com.

Překvapivě Alonso uvedl, že by mu nevadilo v budoucnu opět usednout vedle Lewise Hamiltona, se kterým v roce 2007 sváděl nelítostný souboj u týmu McLaren.

"Nemám problém s Hamiltonem, neměli jsme ho ani u McLarenu," řekl. "Chovám k němu absolutní respekt. Pokud by to nebylo u McLarenu, klidně bych s ním sdílel tým."

Alonso, který relativně nedávno podepsal dlouhodobý kontrakt s Ferrari až do roku 2016, by prý neměl problém ani s úřadujícím šampionem Sebastianem Vettelem.

"Nemám problém sdílet tým s kýmkoli," pokračoval Španěl. "Měl jsem štěstí, že jsem mohl být se skvělými piloty, ačkoli se zdá, že jakmile se mnou sdílejí tým, ztratí svou rychlost a stávající se špatnými piloty."