Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Red Bull musí zareagovat na formu Ferrari, varuje Vettel

Red Bull musí zareagovat na formu Ferrari, varuje Vettel

Alonsův úspěch nelze připisovat podmínkám a okolnostem.

Sebastian Vettel naléhá na svůj tým Red Bull Racing, aby rychle odpověděl na formu Ferrari ve Velké ceně Velké Británie. Ta prý totiž není pouze jednorázovou záležitostí.

Významně upravený vůz spolu s omezením foukání difuzorů ukončily čekání Ferrari na první letošní vítězství, když Fernando Alonso triumfoval na Silverstonu.

Vettel přitom říká, že Red Bull by neměl nad prvenstvím Španěla pouze mávnout rukou a připisovat jej počasí nebo netypickým podmínkám, naopak je třeba zapracovat na vývoji vozu a šance Ferrari na titul znovu snížit.

"Byl to těžký závod a Ferrari bylo velmi rychlé, zejména Fernando, a oni nás porazili," řekl Vettel. "Musíme to akceptovat a pochopit, že když jste poraženi, je třeba to akceptovat.

Byla to pro nás lekce a teď je na nás, abychom se znovu začali soustředit a zajistili, že se v následujících několika závodech vrátíme v lepší formě. Teď je to velice důležitá doba pro šampionát.

Stále jsme v dobré pozici, ale musíme na sobě nadále pracovat, jinak se ostatní přiblíží víc, než by se nám líbilo."

Alonso sice na Vettela stále ztrácí 92 bodů, při současném bodovacím systému ale stačí pár neúspěchů Red Bullu a několik dalších triumfů Španěla a vše může být znovu jinak.

Šéf týmu Red Bull Christian Horner dodal, že není pochyb o tom, že Alonso byl v některých fázích závodu nejrychlejším jezdcem na trati.

"Byl to závod dvou fází," řekl Horner. "Na přechodných se zdálo, že jsme velice silní, a v prostřední fázi velké ceny to vypadalo dobře.

Ve druhé polovině závodu to ale vypadalo, že je všechno jinak. Možná protože byly vozy lehčí nebo se trať nagumovala, rychlost Ferrari stoupla a zejména Fernandovo tempo bylo velice dobré.

Jak je vidět, s těmito pneumatikami je to zajímavé, my jsme ale o tomto víkendu závodili s konfigurací (foukaného difuzoru), se kterou jsme předtím nejeli."