Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Ferrari je velkou hrozbou, obává se Vettel

Ferrari je velkou hrozbou, obává se Vettel

Po vítězství na Silverstonu je italská stáj silná také v Německu.

Sebastian Vettel se po pátečních trénincích nechal slyšet, že forma Ferrari vypadá velice dobře a Red Bull by tak stejně jako na Silverstonu nemusel mít tak dominantní postavení.

Fernando Alonso před dvěma týdny vyhrál Velkou cenu Velké Británie a dnes byl na Nürburgringu nejrychlejší v dopoledním a druhý v odpoledním volném tréninku.

Vettel však říká, že je dobré vidět Ferrari zpátky na špici, neboť se tak dokazuje, že všechny dohady kolem foukání difuzorů byly zbytečné.

"Myslím, že je to dobré, protože to ukazuje, že všechny ty řeči o výfucích byly trochu k ničemu," řekl Vettel. "Myslím, že po tom, co jsme dnes od obou jeho vozů viděli, Ferrari znovu vypadá celkem konkurenceschopně.

McLaren se velice těžko posuzoval, jestli jsou zpátky tam, kde byli po většinu sezóny, co se výfuků týče, takže počkáme a uvidíme. Zítra budou zase rychlí, takže se na ně nesmí zapomínat."

Němec, který v odpoledním tréninku skončil třetí, tři desetiny za svým týmovým kolegou Markem Webberem, dodal, že Red Bull stále má kam se posouvat.

"Myslím, že pokud uděláme krok vpřed, bude to znamenat hodně. Nevíme, jaké budou zítra a v neděli podmínky, předpověď hlásí, že je na cestě déšť, otázkou je, kdy a kde nás to zasáhne. Teď si musíme sednout, podívat se, co se dá zlepšit, jsem si ale jistý, že máme co zlepšovat."

Webber je se svým dnešním dnem spokojený a věří si na vítězství, bude však prý třeba zvládnout všechno zcela správně.

"Všechno jsou to drobnosti, o čem tu mluvím, dobrý start, první stint a ujíždět. Můj závod na Silverstonu nebyl úplně špatný, ale Fernando odjel velice dobrý závod a se Sebem jsme byli těsně za sebou. Abyste v ten den všechny porazili, musíte zvládnout úplně všechno a já doufám, že se mi to v neděli povede," řekl Webber.

"Zatím je to dobré. Vůz se chová docela dobře, Fernando a Seb jsou vážně rychlí a nikdy nevíte, jak McLaren, jestli se zítra také zvedne, nevíme totiž, co dneska dělal.

Soustředili jsme se na sebe a bylo to dobré. Je hezké, že zůstalo víceméně sucho, snadněji se to zvládá, ale ať už nás o tomto víkendu potká cokoliv, měli bychom na to být připravení, já jsem v pohodě."