Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso pomýšlí na třetí singapurské vítězství

Alonso pomýšlí na třetí singapurské vítězství

Španěl si je však vědom náročnosti svého cíle.

Fernando Alonso se nechal slyšet, že v nadcházející Velké ceně Singapuru míří na vítězství, přestože si je vědom, že Ferrari v současné době na absolutní špičku pole ztrácí.

Španělovi se dosud na okruhu Marina Bay dařilo, v letech 2008 a 2010 si totiž dojel pro vítězství a na stupních vítězů stanul i v roce 2009, kdy dojel třetí.

Pilot Ferrari však přiznává, že bude znovu velice těžké porazit Sebastiana Vettela, zatím dominantního lídra průběžného pořadí letošní sezóny, který si v Monze dojel pro své již osmé letošní vítězství.

"Ve třech předchozích závodech se mi vždy podařilo dojet na stupních vítězů a mým cílem je vybojoval čtvrté ze čtyř," řekl Alonso.

"Přidat třetí vítězství k těm z roku 2008 a loňského roku by rozhodně bylo fantastické, ale vím, že to bude velice těžké.

V Monaku jsme byli vítězství rozhodně velice blízko, myslím, že bez závěrečné červené vlajky bych býval měl excelentní šanci Sebastiana předjet, je ale také pravda, že se nedá vždycky garantovat, že to půjde stejně.

Jisté je, že do toho dáme všechno, myslím, že máme šanci na dobrý výsledek, pokud se nám podaří dostat maximum z každého aspektu: pneumatiky, nastavení, motor, týmová práce, všechno musí být stoprocentní.

Doufáme, že se nám podaří zopakovat víkend z roku 2010 a dáme tak další vítězství vzpínajícímu se koni a všem našim fanouškům. To je náš cíl a takový zůstane pro všechny následující závody."