Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Pátek ještě nic neznamená, brzdí optimismus Vettel

Pátek ještě nic neznamená, brzdí optimismus Vettel

Němec se ve druhém tréninku znovu usadil na první pozici.

Sebastian Vettel nepřikládá příliš velkou váhu svému dnešnímu výsledku. Přestože vyhrál druhý volný trénink na Velkou cenu Singapuru, očekává, že souboj o vítězství bude velice vyrovnaný.

Němec, který se už na okruhu Marina Bay může stát dvojnásobným šampionem, zajel nejrychlejší čas dne, když o dvě desetiny porazil vítěze dvou ze tří závodů v Singapuru Fernanda Alonsa a o sedm desetin vítěze zbývající místní velké ceny Lewise Hamiltona.

Navzdory dobrému začátku víkendu však Vettel optimismus krotí a popírá, že by měl Red Bull nad konkurencí převahu.

"Nenazýval bych to převahou, myslím, že to vypadalo docela těsně," řekl Vettel. "Záleží na tom kde, kdy a kdo byl na trati, musíme počkat a uvidíme,

Je to pátek. Zítra je sobota a my máme obavu ze třetího tréninku. Pak kvalifikace a pak závod. Pocit z vozu byl dobrý. Uvidíme. Musíme se podívat na to, jak na tom byli ostatní, udělat večer svůj domácí úkol a pak uvidíme, co se dá dělat zítra.

Celkem dost jsme pracovali, ale auto bylo dobré. Základ nebyl tak špatný, myslím, že i tak budeme muset přes noc udělat velký krok vpřed, takže uvidíme, co udělali ostatní a odvedeme svoji práci."

Vettel dodal, že je stále těžké předpokládat, kdo bude v Singapuru jeho hlavním soupeřem, přiznal však, že silně tentokrát vypadá Ferrari.

"Já nevím. Neměl jsem tolik času jako vy sledovat časy, byl jsem zaneprázdněný, když jsem byl na trati, ale Ferrari určitě vypadalo docela konkurenceschopně, v určité fázi také Felipe (Massa), takže uvidíme.

Jenson (Button) dnes neměl nejlepší den, takže uvidíme, co se stane zítra."

Vettelův týmový kolega Mark Webber zajel ve druhém tréninku pátý čas.