Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso vkládá své naděje do opotřebení pneumatik

Alonso vkládá své naděje do opotřebení pneumatik

Ferrari se totiž zdá být ke svému obutí šetrné.

Fernando Alonso věří, že schopnost vozů Ferrari zacházet s pneumatikami šetrně mu pomůže bojovat ve Velké ceně Singapuru o další vítězství. Opotřebení gum se totiž na městské trati Marina Bay zdá být poměrně vysoké.

Španěl, který ve druhém tréninku ztratil na nejrychlejšího Sebastiana Vettela dvě desetiny sekundy, přiznal, že Red Bull znovu vypadá velice silně, šetrnost k pneumatikám by však mohla být pro Ferrari trumfem v rukávu.

"Naše rychlost v delších jízdách byla dobrá," řekl po pátečních trénincích Alonso. "Normálně tady čelíme velkému opotřebení pneumatik, což je pro nás dobré, protože se zdá, že je naše auto k obutí šetrnější než některé jiné vozy. Pokud pneumatiky budou odcházet, pak máme možná šanci.

Loni jsme měli v pátek problémy a pak jsme byli v sobotu na špici. Doufám, že to zítra bude podobné a budeme bojovat o příčky nejvyšší.

Zůstáváme ale realisty a dnes bylo vidět, že Red Bull je velice silný, takže to nebude snadné. Doufejme však, že se věci obrátí k lepšímu."

Navzdory ztrátě na Red Bull je Alonso se svým pátkem spokojený, neboť vyvážení jeho ferrari je dobré. Rozložení sil by se však dnes podle jeho slov mohlo změnit, neboť byl pátek ovlivněn červenými a žlutými vlajkami a superměkké pneumatiky podávají nejlepší výkon pouze v prvních několika kolech.

"S autem jsme víceméně spokojení. Je však složité využít tady potenciálu vozu, když máte jen jedno nebo dvě kola, kdy pneumatiky podávají nejlepší výkon.

Vždycky jsou tu problémy s provozem, tentokrát tu byly ještě červené a žluté vlajky. Myslím si tedy, že jsou časy možná trochu zamíchané.

Jsem si jistý, že jsou tu někteří rychlíci, kteří kvůli těmto faktorům nezajeli dobře a naopak někteří jezdci, kteří jsou nahoře, ale zítra budou mít trochu větší problémy."