Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel: "Byla to perfektní kvalifikace."

Vettel: "Byla to perfektní kvalifikace."

Němec však nemyslí na překonání rekordu Nigela Mansella.

Sebastian Vettel si pochvaluje perfektní kvalifikaci na Velkou cenu Singapuru, se slušným náskokem totiž dokázal zvítězit v na startovním roštu se tak letos již pojedenácté postaví na pole position.

Němec, který se již v nedělním závodě může stát nejmladším dvojnásobným mistrem světa v historii, však tvrdí, že mohl být ještě rychlejší.

"V poslední jízdě jsem se v desáté zatáčce snažil možná až trochu moc," řekl Vettel. "Rozhodl jsem se to kolo vzdát a jet v klidu, abych nezničil vůz. Byl jsem spokojený se svým prvním kolem, nakonec ale bylo možné jet ještě rychleji.

Celkově to však byla perfektní kvalifikace. Je to velká výzva, tolik zatáček a dlouhé kolo na to, abyste všechno zvládli. Poučili jsme se z chyb, které jsme udělali v loňské kvalifikaci a zachovali chladnou hlavu. Je skvělé mít dnes obě auta v první řadě, takže zítra uvidíme."

Vettel se navíc dnešním jedenáctou pole position přiblížil k historickému rekordu Nigela Mansella. Ten v roce 1992 dokázal nasbírat celkem 14 kvalifikačních vítězství, vícekrát nikdo během jedné sezóny v čele startu nestál.

Obhájce titulu ale říká, že na překonání Mansellova rekordu nemyslí a raději se soustředí na to, aby v zítřejším závodě odvedl co nejlepší práci.

"Myslím, že byl celkem výjimečný," řekl Vettel k Mansellově rekordu. "Bylo to v roce 1992, Nigel měl výjimečný rok. My si letos nevedeme špatně, ale bylo by chybou začít myslet na takové věci. Zítra máme před sebou dlouhý závod, tam se budou rozdělovat body, ne v kvalifikaci.

Ukazuje to, že každý závod je pro nás dalším krokem. Snažíme se zaměřit na moment, který je pro nás nejdůležitější, abychom z něj dostali maximum. Musíme nadále dělat to, co děláme a není snadné dělat to každý víkend.

Závod je zítra a na to se zaměřujeme. Stále mám za to, že Nigelův rekord je výjimečný."